Ekrem Çulfa Dr Ekrem Çulfa Aile Evlilik Çift Terapistleri
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/psikolojikdanismanlar
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

Evlilik Terapistleri
Destek Hattı : +90 544 724 36 50

Tanışma ve Flört Dönemi
Tanışma ve Flört Dönemi Nedir? Kız ve Erkekler Bu Dönemde Nelere Dikkat Etmeliler.
Söz ve Nişanlılık Dönemi
Söz ve Nişanlılık Döneminde Eş Adaylarının Birbirini tanımaları için neler yapmalılar, Nelere Dikkat etmeliler.
Evlilik ve Ebeveynlik
Evliliğinizi daha sağlıklı yürümesi ve Daha iyi çocuklar yetiştirmek için yardımınıza hazırız.
Aldatma, Boşanma, Ayrılma
Aldatma ve Sonuç olarak Boşanma ve Ayrılma istenmeyen bir durumdur. Bu dönemi daha sağlıklı geçirmenize yardımcı olalım.
AİLE EVLİLİK KOÇU TELEFONU 0505 767 5885
İstanbul, Besiktaş, Nişantaşı, Psikolog
Kadıköy ,Bakırköy, Fatih, Mecidiyekoy
Hava Durumu
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Saat
Takvim

Yasaklanan #Mariam oyunu nedir? Mariam oyunun #zararları Nelerdir? Mariam #oyunu gençleri intih

-        MARİAM OYUNU -

Yasaklanan #Mariam oyunu nedir? Mariam oyunun #zararları Nelerdir? Mariam #oyunu gençleri intihara sürüklediği gerekçesi ile #Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yasaklandı. Dünya üzerinde #Mavi #Balina oyununun ardından büyük yankı uyandıran oyun Mariam oyunu hakkında bilinmeyenleri derledik.

 

İşte Mariam oyununun korkutan etkileri...

 

Mariam oyunu dünya üzerinden büyük #yankı uyandırdı. Çocukları intihara sürüklediği gerekçesiyle başta #Türkiye olmak üzere birçok ülkede yasaklanan Mariam oyunu hakkında #uzmanlar #psikologlar #pedagoglar ciddi uyarılarda bulunuyorlar....

İşte Mariam oyunun tetiklediği bir #takım  #psikolijik #bozukluklar...

 

MARİAM OYUNU NEDİR?

 

Suudi Arabistan vatandaşı Salman El Harbi’nin geliştirdiği #oyun, geçen yazdan itibaren özellikle Ortadoğu’daki #gençler arasında yaygınlaştı. Oyunda, “Mariam” adında 9 yaşındaki #kız, kaybolduğunu belirterek, eve dönmek için oyuncudan #yardım istiyor. Oyun başlamadan önce kişinin ismi, adresi, yakın çevresi soruluyor ve #Facebook, #WhatsApp gibi uygulamalara erişim izni isteniyor. Oyunda kullanıcılara, “Eviniz nerede? Facebook hesabınız ne?” gibi #kişisel #sorular soruluyor. Bu sorular cevaplanmadan bir sonraki aşamaya geçilemiyor.

 

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır ve İrem Koca'nın haberine göre oyun kapatıldığında, tekrar #oynamak için 24 saat beklemek gerekiyor. Korkunç ses efektleri ve görsellerle desteklenen oyunun son seviyesine gelenler, bilinmeyen bir numaradan gece saat tam 03.00’te aranıyor. Sosyal #medyada tecrübelerini paylaşan bazı bloggerlara göre, farklı dillerde konuşan bir #robot cep telefonundan arayarak “Seninle tekrar görüşeceğiz” gibi #kaygı verici bir ses dinletiyor ve oyunculara mesajlar yolluyor.

 

Oyunu oynayan kullanıcıların #Youtube’da paylaştığı videolarda yabancı bir numara göze çarpıyor. Kullanıcılara cep telefonlarından aranarak korku filmlerinde de kullanılan çığlık ve fısıltı efektleri olan müzikler dinletiliyor. Habertürk’ün de aradığı bu numaraya bir robot ses cevap verdi. Oyunla ilgili sorulara cevap verecek bir muhataba ulaşılamadı.

 

BAKANLIK ERİŞİM ENGELİ İSTEDİ

 

Oyuna yönelik şikâyetleri değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak, oyuna erişimin engellenmesini talep etti. Bakanlığın yazısında, oyunun kişisel bilgileri elde ettiğine ve çocuklar üzerinde psikolojik tehlike doğurduğuna dikkat çekildi. Yazıda, oyunun çocukların intiharı düşünmesine sebep olduğu, oyunda “cinlerin musallat olması”’ gibi unsurlarla #korku #psikolojisi oluşturulduğu belirtildi.

 

Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimi Sezer Söylemez, bakanlığın talebi üzerine oyuna erişimi engelleme kararı verdi.

 

‘ETKİSİ AYLAR SONRA OLUŞUR’

 

Mylife Aile Danismanligi Merkezinden #Prof. #Dr. #Ekrem #Çulfa: “Şiddet, korku içeren ve ölümü veyacöldürmeyi teşvik eden #oyunlar çocukların duygusal sosyal gelişimini olumsuz etkileyerek, öz kıyımlara neden olabilir. Çocuklar #travmatik olan her şeyden etkilenirler. Üstelik etkisi aylar yıllar sonra oluşabilir. Çocuklar oyunlarda gördüklerine karşı bir süre sonra duyarsızlaşabilirler ve şiddeti yaşamın normal par çası gibi algılayabilirler. Bu oyunu oynayanlar profesyonel yardim almalilar”

 

 



1201 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın