Ekrem Çulfa Dr Ekrem Çulfa Aile Evlilik Çift Terapistleri
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/psikolojikdanismanlar
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

Evlilik Terapistleri
Destek Hattı : +90 544 724 36 50

Tanışma ve Flört Dönemi
Tanışma ve Flört Dönemi Nedir? Kız ve Erkekler Bu Dönemde Nelere Dikkat Etmeliler.
Söz ve Nişanlılık Dönemi
Söz ve Nişanlılık Döneminde Eş Adaylarının Birbirini tanımaları için neler yapmalılar, Nelere Dikkat etmeliler.
Evlilik ve Ebeveynlik
Evliliğinizi daha sağlıklı yürümesi ve Daha iyi çocuklar yetiştirmek için yardımınıza hazırız.
Aldatma, Boşanma, Ayrılma
Aldatma ve Sonuç olarak Boşanma ve Ayrılma istenmeyen bir durumdur. Bu dönemi daha sağlıklı geçirmenize yardımcı olalım.
AİLE EVLİLİK KOÇU TELEFONU 0505 767 5885
İstanbul, Besiktaş, Nişantaşı, Psikolog
Kadıköy ,Bakırköy, Fatih, Mecidiyekoy
Hava Durumu
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.104738.2574
Euro43.803643.9791
Saat
Takvim
Aile Bireysel Çift Evlilik Terapisti Çocuk Ergen Pedagogu 0532 158 35 55
BOŞANMA KARARI ÖNCESİ VE SONRASINDA NELER YAPILMALI VE NASIL BİR YOL İZLENMELİDİR?
06/11/2021
BOŞANMA KARARI ÖNCESİ VE SONRASINDA NELER YAPILMALI 
VE NASIL BİR YOL İZLENMELİDİR?

Araştırmalara göre evliliklerin yarısı ilk 7 yıl içinde son bulmaktadır. Boşanmaya kimi zaman duygusal ayrışmalar sebep olurken kimi zaman maddi veya manevi sorunlar sebep olmaktadır. Bütün bunlarla birlikte #boşanma kararının öncesine ve sonrasında ne gibi kararlar alınmalı, nasıl bir yol izlenmelidir? 
Prof. Dr. Ekrem Çulfa boşanma kararı öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri açıklıyor...

"ÇOCUKLAR SUÇLANMA VE ÖFKE DUYGUSUNA KAPILABİLİRLER"

Boşanma kararı öncesine evli çiftlerin çocuklarının suçlanma ve öfke duygusuna kapılabileceğini belirten Prof. Dr. #EkremÇulfa, bilhassa erken yaşlardaki #çocuklarda bu gibi davranışların görülebilmesinin ileri yaşlardaki çocuklara nazaran daha muhtemel olduğunu söyledi.

Çocuğun daha evvel yapmış olduğu herhangi bir davranışın boşanmaya sebep olabileceğini düşündüğünü söyleyen #Çulfa, bunların yanı sıra boşanma kararından ötürü herhangi bir ebeveynini suçlayabileceğini ve ona öfke duyabileceğinin altını çizdi.

"BOŞANMA KARARI İLK OLARAK MUTLAKA ANNE-BABADAN DUYULMALIDIR"

Prof. Dr. Ekrem Çulfa çocuğun boşanma kararını ebeveynlerinden mutlaka duyması gerektiğini söyledi ve gerekirse #psikolog veya #pedagog yardımı da alınabileceğini belirtti. Çocuğun yaşına göre açıklama yapılmasının önemine vurgu yapan Çulfa, boşanma sürecinden sonra anne-babanın ona olan sevgisinin değişmeyeceğini, anne veya babanı belirli günlerde görebileceğinin mutlaka izah edilmesi gerektiğini açıkladı. Boşanma sürecinden sonra çocuğun hayatında kısa vadede büyük değişimler olabileceğini belirten Çulfa, çocuğun güvende olduğunu hissettirmenin çocuk açısından büyük önemi olduğunun altını çizdi.

"BOŞANMANIN İLK YILI SIRF ÇOCUKLAR İÇİN DEĞİL YETİŞKİNLER İÇİN DE ZORDUR"

#Araştırmalar neticesinde boşanma sonrasında kadınların üçte ikisinde, erkeklerin üçte birinde önemli #ruhsal #sorunlar meydana geldiğini belirten Çulfa, bu sorunların üstesinden gelmenin #PsikolojikYardım ile daha kolay olabileceğini söyledi. İstenmeyen yahut sert bir boşanma yetişkin bireylerin kişiliğini geriye atabileceğini ve çocukları arasında rol değişimi olabileceğini belirten Çulfa, çocukların ebeveynlerine bakmak zorunda dahi kalabileceğini hatta ilerleyen zamanlarda başkalarına muhtaç hale gelebileceğinin de önemine vurgu yaptı ve bu çarpık gelişimden ötürü çocuk bireylerde belli ruhsal bozukluklar ortaya çıkabileceğinin de altını çizdi. (Örn. #Öfke patlaması, #kaygı bozuklukları, akademik ve akran grubu ile ilişkilerde güçlükler) #Ayrılma veya boşanma sonrasında bireylerim kendilerini insanlardan soyutlayabileceğini veya sosyal yaşamlarını olağanüstü bir biçimde sürdürmeye çalışabileceğinin de vurgusunu yapan #Prof. #Dr. Ekrem Çulfa, bu bireylerin boşanma sonrası meydana gelen ruhsal sorunlarını inkar ederek her şeye uyum sağladığını ve güzel bir hayat sürdürdüğünü zannedebileceğini de söyledi. Bu sorunların üstesinden gelmenin püf noktalarının ise açıklama yapmayı daim kılmak ve mevcut düzeni stabil tutmak olduğunu belirtti. #Ayrılık ve #Boşanma Hattından 0544 724 3650 den Mylife #Psikoloji ye ulaşabilirsiniz.


405 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÇİFTLER ARASI KÜSLÜK, DARGINLIK, ALINGANLIK VE KIRGINLIKLAR NASIL ÇÖZÜLÜR ÖNERİLERİNİZ NELERDİR? - 25/01/2025
Çiftler arasında yaşanan küslük, dargınlık, alınganlık ve kırgınlıklar, ilişkilerde sıkça karşılaşılan sorunlardır. Bu tür durumlar, doğru iletişim ve anlayışla çözülebilir. İşte bu tür sorunları çözmek için bazı öneriler:
TÜKENMİŞLİK SENDROMU'NDAN ÇIKMAK VE ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİKTEN KURTULMAK - 20/01/2025
Tükenmişlik ve öğrenilmiş çaresizlik, bireylerin iş, eğitim ve kişisel yaşamlarında karşılaştıkları kronik stres ve başarısızlık deneyimleri sonucu ortaya çıkan psikolojik durumlardır.
FERDİ TAYFUR & ARABESK ŞARKILARI’ NIN TOPLUMUMUZA KATTIĞI PSİKOLOJİK, PEDAGOJİK, SOSYOLOJİK VE MİLLİ - 06/01/2025
Ferdi Tayfur, Türk arabesk müziğinin önemli temsilcilerinden biridir ve eserleri, toplumsal duyguları, aşkı, ayrılığı ve yaşamın zorluklarını derin bir şekilde yansıtır.
KARISI İLE BİR TAKIM HATALAR YAPIP PİŞMAN OLAN KOCA, DEĞİŞİR Mİ? 🤔 - 23/12/2024
Karısı ile çeşitli hatalar yapıp pişman olan bir erkeğin değişip değişmeyeceği konusu, psikoloji ve sosyoloji alanlarında önemli bir yer tutar. Bu konuda yapılmış literatür taraması, birkaç ana tema etrafında şekillenmektedir:
"UYUYAMIYORUM, YİYEMİYORUM VE İÇEMİYORUM" - 09/12/2024
"Uyuyamıyorum, yiyemiyorum ve içemiyorum" gibi durumlar, genellikle stres, kaygı veya depresyon gibi psikolojik sorunlarla ilişkilidir.
KONUŞMA NARSİSTLİĞİ - 29/11/2024
Konuşma narsisliği, kişinin kendisini başkalarından üstün görerek sürekli konuşma ihtiyacı duyması, dinlemeyi reddetmesi ve sohbeti kendi üzerine çekme eğiliminde olmasıdır.
ÖZSEVGİ & KARI-KOCA SEVGİSİ - 18/11/2024
Özsevgi ile eşimize olan sevgi dengesini nasıl dengeleriz?, Bunun için neler yapmalıyız?, Neler yapmamalıyız?
"İLİŞKİLERİNİZİ ÖLDÜREN 5 ŞEY: - 03/11/2024
1. Karşı tarafı değiştirmeye çalışmak, 2. Onu anlamak için artık çaba sarf etmemek,
ŞEHİTLİK - 27/10/2024
Şehit Olma Nedir?, Şehitlik Mertebesine Nasıl Ulaşılır?, Şehit Olmanın Psikolojik, Pedagojik, Sosyolojik, Milli Manevi Yorumları Nelerdir?,
 Devamı