Ekrem Çulfa Dr Ekrem Çulfa Aile Evlilik Çift Terapistleri
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/psikolojikdanismanlar
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

Evlilik Terapistleri
Destek Hattı : +90 544 724 36 50

Tanışma ve Flört Dönemi
Tanışma ve Flört Dönemi Nedir? Kız ve Erkekler Bu Dönemde Nelere Dikkat Etmeliler.
Söz ve Nişanlılık Dönemi
Söz ve Nişanlılık Döneminde Eş Adaylarının Birbirini tanımaları için neler yapmalılar, Nelere Dikkat etmeliler.
Evlilik ve Ebeveynlik
Evliliğinizi daha sağlıklı yürümesi ve Daha iyi çocuklar yetiştirmek için yardımınıza hazırız.
Aldatma, Boşanma, Ayrılma
Aldatma ve Sonuç olarak Boşanma ve Ayrılma istenmeyen bir durumdur. Bu dönemi daha sağlıklı geçirmenize yardımcı olalım.
AİLE EVLİLİK KOÇU TELEFONU 0505 767 5885
İstanbul, Besiktaş, Nişantaşı, Psikolog
Kadıköy ,Bakırköy, Fatih, Mecidiyekoy
Hava Durumu
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Saat
Takvim
Aile Bireysel Çift Evlilik Terapisti Çocuk Ergen Pedagogu 0532 158 35 55
Aile Evlilik Terapisi veya Çift Terapisine İhtiyaç Duyduğunuzu Gösteren İşaretler Nelerdir ?
15/12/2021
Aile Evlilik Terapisi veya Çift Terapisine İhtiyaç Duyduğunuzu Gösteren İşaretler Nelerdir ?

Aile Evlilik terapisi ve çift terapisi günümüzde daha çok çiftin evliliklerinde ve ilişkilerinde kendi kendilerine çözemedikleri problemlerle başa çıkmak için kullandıkları bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. 

Peki ya Çift Terapisi nedir? 

Çift terapisi hem evli çiftlere hem de sevgili çiftlere uygulanabilen bir psikoterapi türüdür. Aile evlilik terapisi veren özel hastaneler ve özel klinikler olabileceği gibi bazende online çift terapisi yapan terapistler de bulunabiliyor. Aile Evlilik ve çift terapisi İstanbul anadolu Yakası Üsküdar Metro marmaray merkezde ve İstanbulda Avrupa Yakası Bakırköyde yer alan Mylife Psikoloji Terapi Evlilik ve Aile Danışmanlığı Merkezimizde de yapılmaktadır.

Çift terapisi kaç seans sürer ?
Bu sorunun tam bir cevabı olmasa da ortalama 5 – 20 seans arası süren Bilişsel davranışçı veya Gottman çift terapisi ve ortalama 12 seans süren aile danışmanlığı bu sorunun cevabını merak edenler için fikir edinme açısından bir cevap olabilir.

Hepimizin bildiği gibi her ilişkide zaman zaman çatışmalar yaşanabilir. Dönemsel problemler, Pandemi süreci gibi zorlu süreçler ilişkiyi yıpratabilir. Ancak problemin ilişkiye hakim olduğu bu dönemler sona erdiğinde, çiftler ilişkilerini tamir etmeyi başarabilirler. Çift terapisine ihtiyaç duyan kişilerde ise çatışma süreğendir. Çatışma nedenleri tam olarak belirgin olabileceği gibi görünmez çatışmalar da yaşanabilir. Kişiler aile-evlilik yaşamlarında çoğunlukla tatminsizdirler. Mutsuz ve hayal kırıklığına uğramış hissederler. 

Peki hangi durumlarda aile-evlilik-çift terapisi alınmalıdır? 

Bize başvuran çiftlerden edindiğimiz yılların tecrübesine göre; genel de Çift terapisine ihtiyacınız olduğunu gösteren işaretleri sizler için derledik.

1. Eşimle Konuşamıyoruz !

Çift terapisine gidenler arasında yer alan kişiler eşleri ve sevgilileri ile konuşamadıklarını ve iletişim sorunları olduğunu sık sık dile getirirler. Birçok ilişkideki problemlerin altında çiftlerin iletişim kuramamaları ve uyum sorunu yaşadıkları gelmektedir. Eşinizle konuşamıyorsanız, evlilik terapisine kesin olarak ihtiyacınız var demektir.

2. Eşimle Kavga Etmeden Konuşamıyoruz!

Birbiriyle negatif iletişim kuran çiftler de çift terapisi örnekleri arasında ön plana çıkmaktadır. Eşinizle her konuşmanız çatışmayla sonuçlanıyor ve iletişim diliniz sürekli negatif bir şekle bürünüyorsa çift terapisine başvurabilirsiniz.

3. Eşimle Konuşmaktan Korkuyorum!

Cinsellik, para ve eşlerin kök aileleri çift terapisi konuları arasında yer alır. Kişiler bu konular hakkında eşleriyle konuşmaktan kaçınır ve problemler konuşulmadığı için büyüdükçe büyür. Çift terapisi, vaka örnekleri arasında bu tür vakalara sıkça rastlanır.

4. Eşim Bana Patronluk Taslıyor!

Eşlerden birinin diğeri üzerinde güç ve otorite figürü olarak yer alması, ilişkinin dengesini bozan unsurlardan biridir. Eşiniz ya da siz ilişkide cezalandırıcı kişi olarak öne çıkıyorsa aile-evlilik-çift danışmanlığı alabilirsiniz.

5. Eşim Beni Aldatıyor!

Çifte terapisi sanal, duygusal veya fiziksel aldatma olayı yaşanan ilişkilerde başvurulan en öenmli yöntemlerden biridir. Eşler aldatma olayından sonra evliliklerini sürdürmek isteyebilirler. Ancak ilişkinin sağlıklı bir şekilde yürümesi ve daha fazla yıpranmaması için aile evlilik çift terapisi etkili olabilmektedir.

6. Eşim Değişirse Evliliğim Kurtulur!

Eşinizin değişmesi durumunda ilişkinizin düzeleceğini ve evliliğinizin kurtulacağını düşünüyor ve uzun yıllardır bu değişimi hala bekliyorsanız, çok beklersiniz şimdi hemen çift terapistini arayıp randevu almak için harekete geçme vaktiniz gelmiş demektir.

7. Eşimle Cinsel Hayatımız Yok!

Çift terapisi öneri ve tavsiyesi arayanlar, eşleri ile yaşadıkları cinsel problemler nedeniyle çift terapisi işe yarıyor mu? 
Sorusunu da çok sorarlar. Çift terapisi ile beraber verilen cinsel terapi özellikle cinsellikle ilgili problem yaşayan çiftlerde olumlu sonuçlar alınmasına neden olabilmektedir.

8. Eşimle Sürekli Aynı Şeyleri Tartışıyoruz!

Evdeki bulaşıklardan, alışverişe, çocuklardan mesai saatlerine dek küçük detaylar nedeniyle eşinizle sürekli tartışıyor musunuz? Bu tartışmaların dur durak bilmediği durumlarda tartışmaların altındaki ana sebeplere bakmak gerekebilir. Bu konuda da aile evlilik çift terapistinden profesyonel yardım alınabilir.

9. Eşimle Artık Ev Arkadaşı Gibiyiz!

Eşiniz ile sadece aynı evi paylaşan iki ev arkadaşına dönüştüğünüzü hissediyorsanız aile, evlilik, çift terapistinden yardım alabilirsiniz. Bazen ortada hiçbir çatışma yokmuş gibi görünse de eşlerin birbirinden duygusal ve/veya duygusa uzaklaşması ciddi sonuçlara neden olabilir.

10. Eşimden Gizlediğim Şeyler Var!

Evliliğin en önemli noktalarından biri eşlerin birbirine karşı dürüst ve açık olmasıdır. Eşinizin aslında bilmesi gereken şeyleri ondan saklıyorsanız bu davranışınızın altındaki sebebi öğrenmek önemlidir. Evlilik terapisti bu konuda size yol gösterecektir. Aile Evlilik Çift Sorunlarınin Çözümü için Psikolojik Destek Hattı 05447243650 mızı arayabilirsiniz.


303 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÖZSEVGİ & KARI-KOCA SEVGİSİ - 18/11/2024
Özsevgi ile eşimize olan sevgi dengesini nasıl dengeleriz?, Bunun için neler yapmalıyız?, Neler yapmamalıyız?
"İLİŞKİLERİNİZİ ÖLDÜREN 5 ŞEY: - 03/11/2024
1. Karşı tarafı değiştirmeye çalışmak, 2. Onu anlamak için artık çaba sarf etmemek,
ŞEHİTLİK - 27/10/2024
Şehit Olma Nedir?, Şehitlik Mertebesine Nasıl Ulaşılır?, Şehit Olmanın Psikolojik, Pedagojik, Sosyolojik, Milli Manevi Yorumları Nelerdir?,
KINA GECESİNİN GELİN, DAMAT, EBEVEYNLER VE ARKADAŞLAR İÇİN PSİKOLOJİK ANLAMI NEDİR? - 20/10/2024
Kına gecesi, kültürel ve geleneksel bir etkinlik olup, gelin ve damadın hayatındaki önemli bir dönüm noktasını temsil eder.
PSİKOLOJİSİ BOZUK OLANLAR NE GİBİ HAYAT KOÇLUĞU ALABİLİRLER? - 14/10/2024
Psikolojik sorunlar yaşayan bireyler için Hayat Koçluğu hizmetleri, destekleyici bir yaklaşım sunabilir. Ancak bu hizmetlerin, profesyonel psikoterapi veya psikiyatri tedavisi ile birlikte değerlendirilmesi önemlidir.
YALNIZLİK VE SAĞLIK KONULARINDA YÜKSEK KAYGILARIM VAR. - 09/10/2024
Soru:Yalnızlik ve Sağlık konularında yüksek kaygılarım var , bunun için neler önerirsiniz, örneklerle açıklar mısın?
ARASTİRMALARA GORE İNTERNET FENOMENLERİ DAHA COK NEDEN İNTİHAR EDİYOR? - 27/09/2024
İnternet fenomenlerinin intihar oranlarının yüksek olmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İşte bu nedenlerden bazıları:
ANNELERDE FEDAKARLIK PSİKOLOJİSİ - 24/09/2024
Annelerde fedakarlık psikolojisi, genellikle annelerin çocuklarına ve ailelerine karşı duyduğu derin bağlılık ve özveri ile ilişkilidir. Bu psikoloji, birçok kültürde ve aile yapısında önemli bir yer tutar.
MUTSUZLUK, KEYİFSİZLİK, HAYATTAN ZEVK ALAMAMA VE HALSİZLİK İÇİN PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ - 21/09/2024
Mutsuzluk, keyifsizlik, hayattan zevk alamama ve halsizlik, bireylerin duygusal ve fiziksel durumlarını ifade eden terimlerdir. İşte bu kavramların tanımları ve önerilerimiz:
 Devamı